Linkblog

Komáromi árvíz 2006

2007.11.16. 06:10 Gabex

2006. május 5.én hazánkat egy nagyobb árhullám lepte el. Rengeteg helyen okozott fennakadást és sok embernek el kellett hagynia az otthonát. Már rég tartogattam ezt a kis videót, de végre elkészült. Az elkészítésénél nagyon nagy szerencsém volt, ugyanis pont olyan vonatra száltam fel, amit átengedtek az ártéren.
A többi vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekedtek Komárom és Almásfüzitő között. Az Euregio nemzetközi vonatok pedig Tatabánya helyett csak Komáromig közlekedtek. Komárom és Szőny között a vonatok csak az egyik sínpályát használhatták, ott is csak 15-20-25 km/órás sebességkorlátozásokkal. Almásfüzitő és esztergom között pedig szüneteltetni kellett a vasúti közlekedést, mert a Duna ellepte a síneket. Komárom és Szőny között csak az IC-k és gyorsvonatok juthattak át az ártéren. Az összes IC és gyorsvonat szokatlan módon megállt Almásfüzitőn is, gondolom azért, hogy akik vonattal szeretnék folytatni az útjukat, ne kelljen buszra szállniuk. Ez hetekig érezhető volt a MÁV ütemes menetrendjén, a vonatok késtek, kimaradtak...
Aki meg szeretné nézni a videót jó minőségben annak itt egy link :  LETÖLTÉS

Szólj hozzá!

Címkék: komárom vonat vasút árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://vonat.blog.hu/api/trackback/id/tr56230708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása